Tre av Ormsunds  juniorer var tatt ut til å representere Norge i Nordisk Mesterskap i junior toer uten og i junior dobbeltsculler.

Nico, Serine og Anna rodde nordisk mesterskap denne helga.

DJ2-: Serine Camilie Aaker og Anna Mesel Ormsund Roklub

Trener: Ivo Yanakiev

HJ2x: Nicolay Bjønness Yngsdal og Jaime Aalders(Bærum Roklubb).

Trener: Helge Bruun Svendsen

Her forteller de fra turen.Nå er vi på vei hjem etter en nokså vellykket helg i Tampere, Finland. Det har vært lange timer i buss og på ferge disse siste dagene, men det har vært veldig morsomt og erfaringfullt Det satt ormsundroere i to båter. Nicolay Bjønnes Yngsdal rodde 2x med Jaime Aalders fra Bærum. Serine Aaker og Anna Mesel stilte 2-.

Vi dro fra Årungen i ett-tiden torsdag med resten av landslaget. Etter 8 timer i buss kom vi fram til ((Kappelskær)) i Sverige, for å derfra ta Finlandsfergen over til Finland. Vi sov over på fergen og fortsatte 3 timer buss dagen etterpå. Klokken 11 fredag formiddag ankom vi robanen i Tampere; ((Kaukajærvi)). Da fikk vi god tid til å tømme hengeren og gjøre oss klare til morgendagens viktige løp. I tillegg fikk vi tid til en rolig økt på vannet, før vi dro til hotellet vi skulle bo på over helgen.

Lørdag var dagen for begge båtenes nordiske løp. Det var en varm og solfylt dag, men med tunge forhold på grunn av mye vind. Først ute var 2x’en med Nicolay. Dette løpet gikk bra, og endte med en sterk 2.plass, bak de fryktinngivende og store danskene som har en 4. plass i junior EM. Deretter var det jentens tur i 2-. Det var ikke det beste løpet deres, men endte likevel med en 3. plass bak Danmark og Sverige. Vi var alle slitne etter en tøff og lang dag på banen.

Anna og Serine i toer uten styrmann.

2x gjorde et bra forsøk på søndag i senior 2x, og hadde nest beste tid etter forsøket. Beklageligvis på grunn av material skade fikk de ikke stilt i finalen. Nicolay stilte også senior 1x på søndag. Dette gikk ikke like bra, og endte med 4. plass i B-finalen mot tøffe konkurrenter. Serine og Anna stilte 2- på søndagen også mot de samme konkurrentene. Tiden ble raskere enn lørdagens løp, men likevel ikke nok for å hoppe opp en plass til på pallen.

Nico og Jaime i dobbeltsculler.

Norge vant ((Viktor Hjort’s)) pokal for beste sammenlagt land. Alt i alt en god helg for Ormsund og Norge! Vi er mer motivert enn før og er klar for CR- og Sorø-regattaen, i tillegg til eventuelle junior VM uttak.

Tusen takk til Ormsund som støtter og stiller med gode trenere!