Deltagelse i Olympiske leker

I 1908 deltok roere fra Ormsund for første gang i olympisk sammenheng. Den gang var det Ambrosius Høyer og Wilhelm Hansen som sammen med 6 roere fra Christiania deltok i åtter i OL i London. Den norske åtteren ble dessverre slått ut i forsøksheatet, mens England stakk av med gullmedaljen. Likevel var dette en viktig hendelse for klubben. For første gang deltok Ormsund-roere i de olympiske leker. Dette viste at det var mulig for klubben å hevde seg blant de aller beste i verden. Ormsunds første OL-medalje kom allerede under neste OL i Stockholm i 1912 da Claus Høyer, Reidar Durie Holter, Magnus Herseth, Karl Frithjof Olstad med cox Olaf Bjørnstad rodde inn til en bronseplass i firer innrigger.

Senere er det blitt mange medaljer i OL. Kun én gang har klubbens roere vunnet et løp i et OL, og det var under OL i Montreal i 1976 der Frank og Alf Hansen vant OL-gull i dobbeltsculler.

Hans Magnus Grepperud kom på tredjeplass i toer i Los Angeles i 1984. Vår siste OL-medalje var det Lars Bjønness som sto for. Han vant en sølvmedalje under OL i Barcelona i 1992 i klassen dobbeltfirer.

Frank Hansen

OL