Vi er stolte over å kunne gi en presentasjon av klubben og vår idrett.

 

Ormsund Roklub’s tilbud

 

  • 60 robåter til trening og konkurranse
  • 220 m2 gymsal
  • 50m2 styrketreningsrom
  • 12 stk ro-ergometere
  • 4 stk spinningsykler
  • 1 elipsemaskin
  • 1 tredemølle
  • 1 stakemaskin, SkiErg
  • Fem kajakker til turbruk

En klubb med historie og tradisjoner:

Med sine 350 medlemmer er Ormsund Roklub en av landets største roklubber. Roklubben ble stiftet i 1883 og har vært sentral i norsk rosport siden den spede, men ærverdige begynnelsen hvor tøffe tak ble belønnet med heder og verdighet, og ikke så rent lite glamour.

 

Konkurranseroing:

1

Gjennom målbevisst satsing og grundig trening har klubbens mest kjente medlemmer; Alf og Frank Hansen, Magnus Grepperud og Lars Bjønness til sammen vunnet 19 OL og VM medaljer. I tillegg har klubbens medlemmer gjennom tidene erobret over 80 NM gull, og mer enn 22 Nordiske mesterskap.

Men roing er også mye annet:

Robevegelsen kombinerer styrke, utholdenhet, smidighet og koordinasjon, noe som gjør roing til en allsidig sport, som passer for alle aldere. Roing er ikke mer slitsomt enn man gjør det til selv, og rolige turer på fjorden en fin sommerkveld er like naturlig som en beinhard treningsøkt. Dette er en sport som passer for alle ambisjonsnivåer.

Som nybegynner vil du få opplæring i bruk av utstyr, instruksjon i ro-teknikk og personlig oppfølging.

Det stilles ingen krav til forkunnskaper for å begynne med roing, men det er viktig at man kan svømme.
Klubbhus:

2

 

 

Klubbhuset ligger ytterst på Malmøya i Bunnefjorden med flotte ro-forhold både for mosjonsroing og for trening til konkurranse. Malmøya har også flott natur med stier for løping, sykling og annen utendørs aktivitet.

 

Våre båter:

3Vi har mange båter som du kan benytte og vi har styrket andelen av mosjonsmateriell betraktelig. Vi har også tatt steget videre med å tilby trening i kajakk. Det er ingen krav til eget utstyr, utover normalt treningstøy etc. Roklubbens båter og utstyr disponeres av medlemmene etter avtale med styret. Her er det båter og tilbud for alle!

 

 

 

Ro-basseng og Concept 2 maskiner:

Vårt ro-basseng ble grundig overhalt siste år og sammen med våre 12 ro-maskiner er dette alene et utmerket tilbud til de som vil holde seg i form. Vi har også 4 spinning-sykler for de som ikke vil løpe ute!

 

 

 

Trening

Ormsund Roklub tilbyr fellestreninger og trening etter individuelt opplegg, og vi har flere treningsgrupper, med kompetente og erfarne ledere som kan rettlede og instruere. Som medlem vil du kunne få egen nøkkel og benytte deg av det utstyret som er tilgjengelig.

 

 

Vår nettside

Vår nettside www.ormsund.no er vår klubbside med nyheter, bilder og rapporter om vår aktivitet.

 

Vi har adresse Sundveien 37 på Malmøya like utenfor Oslo sentrum. Ta gjerne kontakt med oss slik at vi kan arrangere en omvisning og introduksjon til ro-idretten i vår klubb.

 

 

Med vennlig hilsen Ormsund Roklub