For en avslutning på vårsesongen! Etter å ha gjennomført ukas treningssamling i Sorø var det klart for finalen, helgens regatta. Det ble ikke mindre enn 8 gullmedaljer, 6 sølvmedaljer og 4 bronsemedaljer til Ormsund Roklub

Junior C jentene gjorde nesten rent bord. I singlesculler var det 14 båter til start og det ble gull til Embla Reykdal i lørdagens A-finale, med AnnaLuna Bjønness Yngsdal på sølvplass.

Ormsunds Tyra og Anna Luna vant gull og sølv i junior C sculler.

Tyra Eklo Hjemdal måtte ta den sure 4. plassen, men revansjerte med gull søndag, med AnnaLuna på sølvplassen. Søndag roes det heatfinaler, og det andre heatet ble vunnet av Embla.

Embla og Tyra i junior C dobbeltsculler.

I dobbeltsculler ble det gull i A-finalen på lørdag til Tyra og Embla, mens AnnaLuna sikret sølvet i en kombinasjonsbåt med Halmstad Roklub fra Sverige. 7 båter stilte til start her. På søndag ble det sølv til begge båtene, i hvert sitt heat.

Søndag rodde jentene dobbeltfirer sammen med Marie Grøsfjell fra Stavanger Roklub, og jentene tok like godt gullmedaljen også her. 5 båter stilte til start i dette løpet.

Ormsund sine junior C jenter gjorde rent bord.

Hannah Elisabeth Grude og Caitlin Aalders fra Bærum Roklubb rodde 2- og tok 4. plassen i lørdagens løp. De fikk også en 6. plass i dobbeltfirer sammen med 2 jenter fra Kungälv. Søndag satte Hannah seg i singelen og greide finaleplass. Finalen endte med 6. plass.

Oskar Gjerland rodde 4- i Norges Roforbunds båt i seniorklassen (det var dessverre ikke klasse for junior i denne båtttypen) og guttene greide en 4. plass i finalen.

I herrer junior C singlesculler ble det lørdag en bronsemedalje til Truls Oskar Hansen i A-finalen, mens Max Andresen vant C-finalen. Det var 38 båter til start. Søndag ble det gull til Truls og bronse til Max.

Truls i junior B single sculler.

Adrian Lund greide en sterk bronsemedalje i A-finalen i junior B singlesculler lørdag i klassen som telte 17 startende, og vant like godt løpet på søndag.

I dobbeltsculller i junior B ble det sølv i lørdagens A-finale, lørdag var det 23 båter til start i denne klassen. I søndagens løp ble gullmedalje til Truls og Adrian.

Max Andresen rodde kombinasjon med Horten i junior C dobbeltsculler på søndag og her ble det 2. plass til guttene.

Søndag rodde Truls og Adrian dobbeltfirer sammen med Marius Thime og Philip Draget fra Sarpsborg Roklubb. Klassen besto av 11 båter og guttene greide en flott sølvmedalje.

Truls og Adrian i junior B single sculler.

Det ble kommentert fra speaker at Ormsund Roklub nok gjør en meget bra jobb med sine yngste juniorer, og all ære til trener Ivo Yanakiev for den jobben han legger ned med våre roere.

Ivo har taket på juniorene. Her sammen med Embla og Tyra.

Det gror godt i de yngste klassene, og roerne kan nå ta noen dagers velfortjent ferie før vi går i gang med høstsesongen.