Rosjef Hella Yngsdal rapporterer:Etter mye om og men, sykdom og andre utfordringer dro en liten men slagkraftig gjeng til Horten for å delta i Innendørs NM.

Førstemann ut var Serine Aaker som hadde sin debut i JrA. Serine gikk ut etter planen, men det viste seg at det nok var litt optimistisk. Morten Grepperud gjorde sitt  beste for å motivere henne til å ta ut de siste kreftene, og det fikk hun til. Hun endte til slutt på en 13. plass, og spør du henne i dag etter at hun har sett resultatene så er hun nok langt mer fornøyd enn det hun kjente rett etter at løpet var ferdig.

Nestemann var årets mest spennende løp. Nicolay Bjønness Yngsdal hadde store ambisjoner om å sette ny rekord på 200 meter i sitt JrA-heat, og det gjorde han på en solid måte. Til slutt måtte han se seg slått av Martin Steinnes med tre tiendeler. Nicolay var (og er) meget fornøy med et godt gjennomført løp på 6.18,4. Og vi gratulerer med sølvmedaljen i klassen! Hauk Sitre rodde også i samme klasse, og endte på en 20. plass. Jeg kjenner jo litt på det når jeg sitter der på benken bak – det er urettferdig å sammenligne 60 kg med 90 kg. Men sånn er denne idretten Hauk, jeg vet du tar det igjen når vi kommer på vannet.

Audun Grepperud hadde en tung dag, og det gjorde at han ikke fullførte sitt løp. Håkon Grepperud kjente nok på det samme, men han endte på 6.27,5 og Frank Robert Blindheim gjennomførte på 6:33,5. Men så var det også slutt på trasige resultater.

Eva Hansen kom susende. Og det ga oss vår første gullmedalje. Og når selve Hr. Hansen er fornøyd med sin kone, kan ikke vi andre være dårligere. Vi gratulerer hjerteligst Eva! Deretter kom Lars Bjønness som denne gangen endte på en fjerdeplass som han var meget godt fornøyd med, og Christian Grosse med en fin 10.plass til tross for intens vektreduksjon!

Stafettlagene våre denne gangen var noe preget av sykdom, men etter intens jakt de siste to dagene før start fikk vi låne noen roere fra Stavanger. Det betydde at vårt debut jentelag i JrD besto av Anniken Haagenrud, Mille Aslaksen Wåle, AnnaLuna Bjønness Yngsdal og Truls Hansen. Og vårt debut guttelag besto av Alexander Abrahamsen, Aleksander Støle Hårstad, Even Vogt Eiborg og innlånte Mathias Grøsfjeld fra Stavanger. Og hu hei hvor det gikk! Alle lag kom godt ut i fellesstarten, men etter 500 meter viste det seg at det var noen tekniske utfordringer som gjorde at stafetten måtte startes på nytt. Etter noen nesten-dødsfall så fikk vi igang hele rekken igjen. Alle gikk hardt ut og ga absolutt alt! Hele veien og i rykk og napp.

Og på disse stafettene er det en fryd å sitte bak på laglederbenken. En ting er de fantastiske små utøverne. Men det virkelig festlige er å se ansiktene til søsken, foreldre, fans og alle andre. Hvor de lider altså!  Sett fra banen er du aldri i tvil om hvordan ungene som ror har det – det speiles i ansiktene på tribunen! Jr.D laget vårt fikk en hederlig 1.plass, og Jr.C laget avsluttet på 3. beste tid i sin gruppe. Fordi vi stilte med blandet lag fikk de ikke medaljer, men innsatsen ble ikke noe mindre verdt av den grunn. Det var 7 veldig fornøyde debutanter, og en lykkelig fyr fra Stavanger som endelig fikk rodd stafett!

Så var det JrA-stafettene. For å kunne beholde ett lag med kun Ormsund roere, lånte vi de to beste JrA-damene fra Stavanger. Karen og Elisabeth forsterket laget betydelig, så våre jenter slet seg først inn til beste tid 4 tiendeler før Bærum, men siden dette er NM gikk gullmedaljen fortjent til Bærum. Anniken Vogt og Rikke Aslaksen Wåle hadde en skrekkblandet reise med de to sterke Stavanger-jentene, men de fullførte i god stil.

På JrA guttalaget satte vi inn Serine slik at vi hadde en mulighet til å være med å kjempe om medalje. I denne klassen er det høyt nivå med Serine tok utfordringen på strak arm og fullførte en strålende første etappe. Hauk, Thomas og Nicolay fulgte opp. Vel kanskje bortsett fra siste etappe – Nicolay rodde rolig i mål for å spare seg til starten fem minutter etterpå. Seniorene stilte også stafettlag i Horten, og det var første gang på flere år. Håkon, Audun, Nicolay og en fantastisk sisteetappe av Frank Robert ga oss dagens siste medalje, og en god revansj for dårligere løp tidligere på dagen.

De minste utøverne forlangte feiring på vei hjem, så mange av oss endte opp på restaurant på Holtet.

Resultatliste NM romaskin 2016

Med vennlig hilsen

Jr D jenterJr D Jr A herrerJr A

Senior herrerSenior