Audun Grepperud ror lettvekt.

Audun Grepperud ror lettvekt.

Norges Roforbund reiser ofte til den tyske regattaen Ratzeburg Internationale Ruderregatta for å måle krefter mot topplag fra blant annet Tyskland, Danmark, Sverige og Polen. Jeg er stolt over å ha kvalifisert meg for andre gang, og denne gangen rodde jeg lettvekt dobbelsculler med Truls Aamodt fra Stavanger Roklubb. I denne regattaen ror vi i 8 baner, i motsetning til 6 baner i Norge. Dette byr på større felt og ende mer spennende løp.

Dag 1

Vi kjørte fra Årungen torsdag kl 14:00, tok ferge fra Gøteborg til Kiel, og ankom Ratzeburg, Tyskland, fredag kl 11:00. Vi dro rett til regattabanen for å tømme hengeren, rigge opp båter, og ro en kort økt før vi sjekket inn på rommene der vi skulle bo. Så fikk vi dusjet, handlet litt mat og slappet av før vi dro tilbake til regattabanen for enda en rolig økt med noen starter og hurtighetsdrag. Ettersom vi ror lettvekt må vi passe på vekten, så kvelden går til lite mat og nøye overvåkning av vekten.

Dag 2

Først på agendaen var innveiing 07:30 og forsøk 09:30. Heldigvis for meg, er Truls en god del lettere enn meg og kunne derfor ”ta” litt av vekten min. Vi hadde relativt grei kontroll på vekten og slapp å svette ut noe på morgningen. Vi gikk da bort for innveiing tidlig på morgenen, etterfulgt av frokost og litt avslapping på rommet. Så nærmet det seg en time til start og vi var på vei bort til regattabanen. Som alltid før konkurranse starter vi med lett jogg og litt beveglighetsøvelser 60min før start. Så legger vi båten på vannet 40-30min før start og fortsetter oppvarmingen på vannet.

Dette forsøket ville bli vårt første løp sammen denne regattaen, og vi visste lite om konkurrentene. Vi kjente godt til Moritz Moos i den ene tyske båten, som tidligere har representert Tyskland i lettvekts 2x og vært en av Are Strandli og Kristoffer Bruns største konkurrenter de siste årene. Vi var ferdig varmet opp og lå klare til start. I banen ved siden av satt Moritz Moos med makkeren. Etter starten gikk hadde Truls tidenes raskeste reaksjon og båten skøyt fart ut fra startblokkene. Etter starten pushet vi godt og la oss ned i en arbeidsrytme etter 400m. Vi var først på første passering ved 500m på tiden 1:35,02 og vi holdt ledelsen frem til 1000m på tiden 3:14,05. Det var ekstremt jevnt, men vi lå kontrollert blant de 4 første båtene og dermed sikret plass i A-finalen senere på dagen. I mål endte vi på 3.plass med tiden 6:39,83.

Resultater forsøk lørdag.

Resultater forsøk lørdag.

Etter løpet rodde vi og jogget for å få ut melkesyre fra kroppen og restituere til neste løp. Så dro vi tilbake til rommet for å spise og hvile noen timer.

I finalen visste vi at det ville bli større konkurranse, med mange gode og erfarne roere. Vi varmet opp som vanlig og gjorde oss klare til start. Denne gangen var starten litt tregere, men vi kom fremdeles godt med ut. Så begynte vi å stresse litt for mye når vi egentlig skulle ha funnet en arbeidsrytme, og vi fikk aldri noe ordentlig flyt i båten. Da det var 500m igjen lå vi på sisteplass, men klarte heldigvis å koble om og spurte forbi den polske båten og inn på en 7.plass.

Resultater finale lørdag.

Resultater finale lørdag.

Idyllisk i Ratzeburg.

Idyllisk i Ratzeburg.

Etter løpene dagen før trodde jeg at jeg hadde vært lur og drakk sjokomelk etter løpene, noe som skal være bra for restitusjon. Det jeg ikke visste var at melk binder seg veldig til kroppen og man vil bruke lenger tid på å kvitte seg med vekten. Dette resulterte da i at jeg veide 74,7 kg lørdag kveld, og måtte veie 71,5 kg kl 07:00 dagen etter.

Dag 3

05:40 gikk alarmen til noe som skulle bli en ekstrem tung morgen. Vekten viste 74,0 kg og jeg måtte dermed miste 2,5 kg på litt over 2 timer. Da var det 15 min i en ekstremt varm dusj som sto først på programmet. Dette er for å starte svetteprosessen. Deretter tar jeg raskt på meg flere lag varmt ulltøy, overtrekksbukse, jakke, buff, lue og votter, og legger meg under dynen. Der lå jeg i totalt 70min, før vi måtte veie oss inn, og vi klarte det med 100 grams margin. Da var alt fokus på å få i seg nok mat og drikke før forsøket.

Vi fikk igjen en god start og holdt kontakt med de fremste gjennom mesteparten av løpet, og vi klarte å komme inn på en 4.plass i forsøket og nok en plass i A-finalen. Denne gangen klokket vi inn på ny personlig bestetid med 6:33,28.

Forsøk dag2

Etter løpet måtte vi raskt tilbake for å pakke sammen tingene våres og sjekke ut av rommet.

I finalen hadde det blåst opp mer og bane 8, som vi lå i, var ekstra utsatt. Vi bommet veldig i starttakene og kom sist ut fra start, men vi hadde fortsatt kontakt med feltet. Etterhvert ble det mer bølger enn det vi taklet, så det ble aldri noe ordentlig god roing, men vi klarte å kave oss inn til enda en 7.plass.

Resultater finale søndag.

Resultater finale søndag.

Alt i alt var det en fin regatta med fint vær og mange gode løp, men litt bittert at vi klarte å rote det til under det siste løpet.

Da vi var ferdige med alle løp måtte vi kjappe oss med å rigge båter og laste henger slik at vi rakk fergen fra Kiel, men en himmelsk buffet.