Hvem er jeg

Jeg er Wenche Madsen Eriksson, 53 år, født og oppvokst på Nordstrand i en søskenflokk på 5, gift, 3 voksne barn, jobber som økonomisjef i Gravferdsetaten i Oslo kommune.

Hva driver jeg med

Sykler med sykkelklubben Frøy hvor jeg også sitter i styret, begynte å sykle aktivt for ca 8 år siden, har syklet Birken 13 ganger, sykler en del ritt, de første årene bare på terrengsykkel, nå mest på landevei. Deltok i NM master-ritt for første gang for 3 år siden, ble norgesmester i fellesstart første året jeg deltok, og ble også Nordisk mester det året. Vant også fellesstarten i fjor i de bratte bakkene på Golsfjellet. I fjor kjøpte jeg meg temposykkel, og vant klassen min i tempo i år (men ble nummer 3 på fellesstarten).  Har også vært med i VM i fjor og forfjor. I år går VM i Australia, og dit blir det for langt å dra, ellers skulle jeg gjerne vært med.. Sykler også med et rent jentelag, Girlpower, for første gang i år. Vi syklet blant annet Styrkeprøven i år, distansen Kvam – Oslo. Løper også mye, men deltar bare i en årlig konkurranse, Birken. Og går mye på langrenn, og er mye i Hemsedal i vinterhalvåret, hvor vi leier hytte. Går Birken.

Hvorfor trener jeg

Jeg elsker å trene, og særlig den gode følelsen man får etter å ha trent – og trener vanligvis 3-5 økter i uken – mest sykkel, gjerne en løpeøkt, og i det siste har jeg også fått presset inn et par morgenøkter med roing.  Om vinteren blir det også en økt el to i uken med styrketrening i forbindelse med spinning, og så blir det kanskje en økt el to på romaskin også til vinteren. Jeg har alltid vært glad i å trene, men det er først de siste årene jeg har deltatt i konkurranser. Prøver hele tiden å bli raskere og bedre – og samtidig forsøker jeg å trene mest mulig allsidig for å unngå belastningsskader.

Hvorfor roing

Har alltid rodd (kun vanlig robåt) og padlet mye da jeg har tilbrakt alle somre på en liten øy i Viksfjord i Larvik som familien eier. Og har alltid savnet å få rodd utenom de 3 ukene jeg er på hytta – derfor meldte jeg meg inn i klubben i år (ved St Hans-tider) I utgangspunktet hadde jeg bare tenkt at jeg skulle padle kajakk, men Christian Grosse overtalte meg til å prøve sculler, og det ga mersmak!

Hvorfor Ormsund Roklub

Sigurd Bjørnstad, en av onklene mine, var medlem i Ormsund Roklub på 70-tallet. Husker at han gjorde en merkelig vridning på årene når han rodde storejolla på hytta og jeg skjønte aldri hvorfor – men etter å ha lært å ro sculler hos dere, forstår jeg det.  Men det var en nabo, faren til Max Dethloff, Christian, som tipset meg om dere på veifesten i fjor sommer.

Jeg synes jeg er kjempeheldig som er frisk og kan trene – og så er det alltid hyggeligere å trene sammen med noen, og i idrettsklubber treffer man også mange nye hyggelige mennesker med felles interesser.

Wenche Madsen Ericsson

Wenche og mentor Christian.