Vi er i gang……………..endelig rosesong!

Drammen Roklubb slo på stortromma og laget et fantastisk arrangement på Drammenselva lørdag 14. april. Med værgudene i skikkelig godlune ble det riktig så hyggelig i Drammen sentrum.

Det var lagt opp til prolog, der de beste gikk videre til kvartfinaler, semifinaler og finaler. Prologen ble rodd over en distanse på ca 2000 meter, medstrøms i elva, mens finalene ble rodd motstrøms over en distanse på ca 500 meter.

Både de svenske og norske eliteroerne stilte til start, og det var klasser for junior B og junior A, senior og master!

Ormsund Roklub stilte til start med Audun Grepperud, Håkon Grepperud, Oskar Gjerland og Hannah Grude i singlesculler, Nicolay Yngsdal i firer uten styrmann i kombinasjon med Einar Solbakken fra Moss, Mathias Wie fra Bergens og Andreas Berge fra Bærum. I dobbeltfirer stilte Truls Hansen og Adrian Lund i kombinasjon med CR’s Lorentz Pran og Jacob Hagen.  Christian Grosse, Jens Chr. Riis, Line Parelius og Gerd Flodgren stilte i master dobbeltfirer, og Morten og Hans Magnus Grepperud stilte i firer uten styrmann i kombinasjon med NSR, også det i masterklassen.

_DSC3350

Masterbåten med Christian, Jens Christian, Line og Gerd møtte hard motstand, bare herreroere i de andre masterbåtene, og de måtte se finaleløpene fra sidelinja. Det samme gjaldt Audun, Håkon og Oskar, det holdt ikke til finale denne gangen!

Hannah Grude kjempet seg videre til finalerundene, vant sitt kvartfinaleheat, men måtte i semifinalen se seg slått av ei jente fra Drammen med en liten lengde. Uansett, bra levert av Hannah.

Nicolays båt greide seg også videre fra prologen, men røk i kvartfinalen mot ett av NSR’s lag.

Morten og Hans Magnus sloss seg helt fram til finale sammen med Hans Jørgen Arvesen og Sverre Løken fra NSR, men de tapte finalen mot laget fra Drammen Roklubb. Hjemmeseier til Drammen denne gangen altså!

De yngste deltakerne sto denne gangen for Ormsund Roklubs eneste seier, Truls Hansen og Adrian Lund rodde sammen med Lorentz Pran og Jacob Hagen fra Christiania Roklub. Guttene kjørte det andre laget fra CR i senk i finalen, her var det høy takt og skikkelig vinnervilje som gjorde utslaget.

_DSC3329

Det var et strålende arrangement, vi som bivånet det hele fra elvebredden burde nok hatt med oss mer solkrem, det var noen røde fjes som vendte nesen hjemover etter en lang dag langs Drammenselva. Endelig er våren her, og den norske rosesongen er i gang! Vi ser fremover til mange herlige konkurranser de kommende måneder!