Vel blåst Forsommerkapproing

For ei helg det ble – årets Forsommerkapproing 12-13 mai 2018 ble en stor suksess! Med rekordstor deltagelse, rundt 560 båter til start over to dager, samt deltagelse både fra det norske og svenske landslaget fikk Ormsund vist seg frem fra sin beste side – både som regattaarrangør, men også med super innsats av klubbens roere helga igjennom. Full resultatliste fra helgen finner du her.

Fint skue

Fint skue

Som vanlig ble det hanket medaljer i de yngre juniorklassene – ikke minst blant klubbens junior C jenter Embla, Tyra, AnnaLuna og Amanda. Også dobbelt-gutta Truls og Adrian fikk markert seg bra. I den eldste juniorklassen var det mange gode roere til start – ikke minst mange svenske. Oskar gikk til topps sammen med lagkamerater i NR sin 4- lagbåt. Dette motiverer for EM-løpene som kommer. Hannah fikk det tøft lørdag, men kom sterkere tilbake og sikret en tredjeplass i 1x søndag. Også i seniorklassene ble det rodd bra, og Håkon Grepperud kunne smykke seg med en 3. plass i SH 1x søndag. Vel blåst alle sammen!

Ormsundroer

Å være regatta arrangør koster innsats både før, under etter regattaen. Som første arrangørklubb på Årungen denne sesongen ble det en del ekstra arbeid med vask og rydding. I tillegg ønsket vi å gjenta suksessen fra i fjor og tilby overnatting med halvpensjon til langveisfarende roklubber. Tilbudet var så populært at vi også måtte bruke klubbhuset for overnatting. Tross overraskelser som vannskader i to av hyblene, med hurtig oppsett av køyesenger som bøtemiddel, ble «Gasthaus Årungen» også denne gangen en mega suksess. Ormsund må ellers være ukronet norgesmester i gjennomføring av lagledermøter, en tradisjon Eva sørger for å holde i hevd gjennom kyndig ledelse av møtene. Lars Bjønness og Hans-Gunnar Grepperud sørget for at tilhørerne fikk med seg det som skjedde både på vannet og ved mål, til tross for utfordrende teknikk. Alf og Frank Hansen flokket seg som vanlig rundt medaljevinnerne – dette må vel være den eneste regattaen i Norge hvor alle deltagerne får medaljer utdelt av OL-medaljører!

Blide frivillige etter endt regatta søndag

Blide frivillige etter endt regatta søndag

Rosjef Eva og kjøkken- og cafésjef Hella hadde full kontroll helga igjennom og med værgudene på vår side ble Café Årungen flittig besøkt. Ormsund sin tradisjonelle variant av Minestrone suppe, «Hella-spesial», og det brede utvalget av deilige kaker som klubbens medlemmer hadde bidratt med falt i smak hos både stor og små. Nytraktet kaffe, nystekte vafler og hjemmelagde sandwich fristet også og samlet bidro dette med flott klingende mynt til klubben. Også alle frivillige som deltok helga igjennom fortjener en stor takk! Alle bidrag er viktige for en vellykket regattahelg – både de som synes og alle andre.

Ormsundroer

Med en vellykket regatta bak oss ser vi frem til flotte regattahelger de kommende månedene, før vi igjen skal være arrangør og avslutte sesongen med «Ro-Hjem» regattaen lørdag 13. oktober 2018.

Nina Margrethe Grude
Nestleder ORK