Rosesongen 2018 har vært svært bra sett med Ormsund-øyne. 3 deltakere i VM må kunne sies å være over forventning, selv om kanskje deltakerne selv hadde ønsket seg resultater litt lengre opp på listene. Det er mye verdifull læring i å kunne få ro med flagget på brystet, og vi ønsker alle våre VM deltakere, Oskar Gjerland, Nicolay B. Yngsdal og Audun Grepperud lykke til videre med satsingen, og håper opplevelsene i årets VM har bidratt til motivasjon til videre satsing.

Hannah Elisabeth Grude er også kvalifisert til årets Baltic Cup som går av stabelen i Polen i slutten av september, hun skal ro dobbeltfirer sammen med 2 jenter fra NSR og ei fra Bærum Roklubb. Vi er spente på hva jentene kan greie i mesterskapet og ønsker dem lykke til med treningen.

Vår hovedtrener, Ivo Yanakiev, har gjort en grundig jobb med juniorene, det har vært mye og hard trening, men det har vist seg å gi resultater. En opptelling viser at vi hittil i år har vunnet 64 rene Ormsundseiere på regattabanen, og med flere gjenstående regattaer blir det spennende å se hvor mange seiere vi kan få totalt i løpet av sesongen. (I tillegg har vi jo en rekke seiere i kombinasjonsbåter sammen med andre klubber)

Vi har fått etablert en ny gruppe med juniorer, siste opptelling viser at det er totalt 14 nybegynnere som befinner seg i gruppa som Rikke Aslaksen Wåle har tatt seg av, med hjelp fra Antje Peine, Serine Aaker og Oscar Jørgensen. Oskar har reist til Trondheim for studier, men en stor takk til Oscar for hjelpen så langt i år. Det gjøres en kjempebra jobb, og flere av nybegynnerne har debutert på regattabanen allerede.

 

Nybegynner: Gabriel Lund og Brage Rimstad.

Nybegynner: Gabriel Lund og Brage Rimstad.

 

Det gleder meg også at Hans-Gunnar Grepperud og Aleksander Berntsen har stilt opp og rodd enåret sammen med juniorene, det er verdifull læring for våre juniorer. Jeg håper at vi kan fortsette denne opplæringen fra seniorene litt utover høsten sånn at kanskje får noen juniorer over banen i enåret båt i neste rosesong. Det er viktig for bredden, og ikke minst for variasjonen i treningen.

Aleksander Berntsen, Truls Hansen, Adrian Lund og Hans Gunnar Grepperud i firer uten.

Aleksander Berntsen, Truls Hansen, Adrian Lund og Hans Gunnar Grepperud i firer uten.

I august ble det startet opp et rokurs for voksne, her er det Rikke Aslaksen Wåle og Serine Aaker som har hatt hovedansvaret, men jeg vil også berømme Christian Grosse for hans store iver for å inkludere nybegynnerne i miljøet. Flere av dem har fått være med de mer erfarne masterne ut i dobbeltfirere, noe som gir dem en ekstra innsprøytning for videre trening i klubben. Vi vil kunne tilby trening for voksne gjennom hele vintersesongen, et eget opplegg for dette er under utarbeidelse.

Til helgen går årets Kjørboregatta av stabelen i Bærum, 8. og 9. september er det klart for årets Ungdomsmesterskap i Os, og 22. og 23. september er vi klare for årets høydepunkt for mange, NM på Årungen. Jeg har registrert seniorene ute på vannet tidlig på morgenen i det siste, vi gleder oss til å se hva de kan prestere i NM!

Til slutt i år skal vi arrangere Ro-Hjem regattaen, en skikkelig kraftprøve som går fra Nesset og hjem til Ormsund Roklub. Raskeste båt i fjor brukte i overkant av 55 minutter, og vi er spente på om noen kan slå rekorden fra i fjor. Her oppfordrer vi alle frivillige til å stille opp for å hjelpe til, vi trenger så mange som mulig til ulike oppgaver.

Rosjefen ønsker alle Ormsundroere lykke til med resten av sesongen, det er en glede å se alt det gode treningsarbeidet som legges ned, og ikke minst at vi har så stor variasjon i aktiviteten, sett på tvers av alle gruppene !