IMG_3197[1]Stokkavannsregattaen er blitt en tradisjon og i år var det åtte aktive, en trener og en lagleder som dro på tur. Ivo og de aktive (Embla, Tyra, AnnaLuna, Hannah, Jonathan, Max, Truls og Adrian) dro fra klubben fredag morgen i klubbens minibuss. Båtene våre lå på hengeren til NSR. Vi hadde løp i H JB 1x, D JC 2x, H Ja 1x, D JC 1x, H JB 2x, D JA 1x, D JA 2- og Mix JC 4x. Selv om det både ble en lang, og ikke minst varm tur, var det bare smil jeg møtte i foajeen på Clarion Hotel Energy på ettermiddagen. Etter en rask innsjekking kjørte vi til roarenaen for å gjøre ting klart for helga.

Etter at alle båtene var gjort klare, og alle roerne hadde vært en liten tur på vannet, ble de aktive innlosjert på Dominos pizza for litt kaloripåfyll. Ivo og jeg måtte kjøre tilbake til lagledermøtet. Klubbens ungdommer hadde fått fri resten av kvelden, og kl 22 hadde Ivo og jeg «vareopptelling» på rommene som avtalt.  Alle ble gjort rede for til avtalt tid.

IMG_3189[1]Lørdagen startet med felles frokost for de roerne som hadde forsøksheat. Frokosten på hotellet er tipp topp, og alle smurte vi med lunsjpakker. Resten av roeren hadde litt senere felles frokost og i god tid før finaleløpene var hele gjengen samlet. Det var steikende sol og varme, men vi hadde plassert oss under noen trær i skyggen. Det var både påkrevd og godt og med flittig bruk av solkrem av alle gikk det fint. Sportslig gikk det også veldig bra. Alle kom videre fra forsøksheatene, bortsett fra Truls og Adrian som var trukket i et svært vanskelig heat denne dagen og ble slått ut. I IMG_3195[1]finaleløpene hanket klubben inn seire og andre pallplasser som så ofte før, og i løpet av dagen hadde alle sammen fått en eller flere medaljer!  Lørdagskvelden ble avsluttet med felles middag i regi av Stavanger roklubb og bading på Solastrand for de som ønsket det.

Også på søndag hadde vi avreise til roarenaen i grupper. Forsøksheatgjengen startet enda tidligere den dagen og møttes til frokost klokka 0530. Null stress for flinke selvstendige ungdommer!  Igjen skulle det bli en svært varm dag og tross av litt sykdom som hadde innhentet oss, så ble det en ny dag med supre sportslige resultater. Spesielt imponerende er JC jentene sin dominering, men også resten av gjengen imponerer. Ivo sin trenerinnsats fortsetter å gi resultater. Vel blåst alle sammen!IMG_3207[1]

Etter super effektiv lasting av båter på NSR sin henger, startet avreisen og den lange varme bilturen tilbake til Oslo. Det var utrolig varmt, så det ble tatt mye pauser. Tross det så var det en i overkant varm retur på mange timer i bil, men turen gikk bra og alle kunne legge seg i egen seng etter en flott regattahelg i Stavanger.

Med dette, så sier vi takk for oss i år, og jeg sier takk for lånet av en herlig gjeng ungdommer!  Jeg må gi alle skryt. Alle passer på og hjelper hverandre og de klarer alt selv – opp/ned rigging, båter ut på/inn fra vannet, stå opp til rett tid osv. Stokkavannsregattaen er IMG_3188[1]en regattahelg som absolutt kan anbefales også som lagleder. Å være lagleder er en funksjon som gjør at du lærer ungdommen å kjenne. Stokkavannsregattaen ble også første gang vi skulle få vist frem klubbens fine nye klubbtøy. Det skal bli flott å se enda mer blått på roregattaer videre i sesongen.

IMG_3257[1]Takk for turen!

Nina Margrethe Grude
Lagleder